Bandenservice

Bandenopslag & Service

Heeft u een lekke band, of wordt het tijd voor nieuwe banden onder uw auto?
Het is van groot belang voor uw veiligheid dat u de juiste banden onder uw auto laat monteren.

Laat u dus adviseren door de specialisten van MB Car Service.
MB Car Service levert alle bekende bandenmerken. Ook voor winterbanden bent u bij ons op het juiste adres.

Tevens verzorgen wij desgewenst de opslag van uw zomer- of winterbanden.

Winterbanden

Winterbanden hebben andere (rij) eigenschappen dan standaard zomerbanden. De rubbersamenstelling van een winterband is zachter dan die van een zomerband. Het rubber van een winterband blijft daardoor soepeler bij lage temperaturen waardoor deze banden in winterse omstandigheden een veel betere grip op de weg hebben. Daarnaast beschikken winterbanden over bredere groeven om water, sneeuw en modder af te voeren.

Onder de  7°C komt een winterband het beste tot zijn recht. Wij raden u daarom aan om in de maanden oktober tot en met april met winterbanden te rijden.

Run-flat banden

Run-flat banden zijn autobanden waarmee u, ondanks verlies van lucht en daarmee bandenspanning, veilig een bepaalde afstand kunt overbruggen. Hiermee voorkomt u dat u op een onveilige plaats een bandenwissel moet uitvoeren.

Er zijn drie soorten Run-flat banden, waarvan de zelfsteunende band op dit moment het bekendst is. Dit systeem heeft verschillende benamingen, waarvan RFT (Run-Flat Tire) en SSR (Self Supporting Runflat) het meest worden gebruikt. De zelfsteunende Run-Flats zijn autobanden waar de randen zijn verstevigd, zodat er in geval van lekkage tijdelijk op doorgereden kan worden.

MB Car Service verzorgt voor u de jaarlijkse bandenwissel en indien gewenst ook de opslag van uw banden. Dit alles tegen scherpe prijzen!

 

DSC_0330_00007 (Large)